[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Naleœniki zieloneSk³adniki: 10 dag m¹ki, szklanka mleka, 2 jaja, 2 ³y¿ki stopionego mas³a, 10dag szpinaku, ³y¿eczka cukru, pó³ ³y¿eczki ga³ki muszkato³owej, sól.M¹kê, mleko, sól, ga³kê i stopione mas³o ubiæ na jednolit¹ masê, odstawiæ nagodzinê.jaja utrzeæ z cukrem i zmiksowanym sparzonym szpinakiem, po³¹czyæ zprzygotowanym ciastem, dok³adnie wymieszaæ.Usma¿yæ cienkie naleœniki.Podawaæjako gor¹ca przystwawka.Mo¿na w nie zawijaæ dowolny, ale pikantny farsz [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • luska.pev.pl
  •