[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Terbelija z jagiêcin¹Sk³adniki (6 porcji): 1 kg jagniêciny, 500 ml naturalnego jogurtu, 7 ³y¿ekoleju, 3 ³y¿ki m¹ki, 1/2 ³y¿eczki zmielonego pieprzu, 5 jajek, 1 ³y¿eczkas³odkiej papryki, sólUsuwamy z miêsa koœci, kroimy w kostkê i gotujemy w osolonej wodzie.Pougotowaniu wyjmujemy miêso i odcedzamy bulion.Do du¿ego garnka wlewamy jogurt,3 ³y¿ki oleju, zmielony pieprz, oraz m¹kê, (która wczeœniej zosta³a podpieczonana suchej patelni i wymieszana ze szklank¹ letniej wody).Wbijamy po koleijajka do garnka i mieszamy.Gotujemy na s³abym ogniu mieszaj¹c od czasu doczasu.Po 5 - 6 minutach dolewamy tyle bulionu, by sos by³ œrednio gêsty.Gotujemy dalej wzmacniaj¹c ogieñ.Po ugotowaniu zdejmujemy garnek z ognia imieszamy, a¿ sos trochê wystygnie.Dodajemy ugotowane miêso do sosu.W 4³y¿kach oleju podsma¿amy s³odk¹ paprykê i polewamy tym danie przed podaniem [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • luska.pev.pl
  •