[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Wino MorwowePrzepis nr.01Owoce nale¿y zmia¿d¿yæ, zalaæ przepisan¹ iloœci¹ wrz¹cej wody, po ostudzeniudodaæ zaczynu dro¿d¿owego i fermentowaæ w miazdze 2 dni, po czym przecedziæ,dodaæ odpowiedni¹ iloœæ cukru rozpuszczonego w wodzie lub czêœci moszczu ifermentowaæ w baniaku.Wino Morwowe 11% AWino Morwowe 17% B7 kg.owoców7 kg.owoców1,7 kg.cukru2,8 kg.cukru5g.kwasu cytrynowego5g.kwasu cytrynowego4g.po¿ywki4g.po¿ywkidope³niæ wod¹dope³niæ wod¹dro¿d¿e winnedro¿d¿e winneXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • luska.pev.pl
  •